Rytm serca

rytm-serca_wiem_o_zdrowiu

Forum -> przyspieszony rytm serca i ...

Tytuł:przyspieszony rytm serca i ...
Autor:malwina
14.3.2011, 08:46
Witam Mam 18 lat i od ponad roku miewam takie napady jak przyspieszony rytm serca, duszności, zawroty głowy i bóle głowy. Prosze o pomoc z góry dziekuje .

Autor:krystian
14.3.2011, 13:00
wybierz się do lekarza pierwszego kontaktu i porozmawiaj z nim o swoich dolegliwościach. powinien dać ci skierowanie na badania . Pozdrawiam

Autor:nadia
15.3.2011, 09:15
na bóle głowy polecam pyralginę to skuteczny lek

Autor:
18.3.2011, 08:52
Na bóle głowy również polecam Pyralginę, ale na resztę- wizytę u lekarza. Możliwe, że masz poważne zaburzenia pracy serca. Nie możesz tego zlekceważyć.

Autor:hubert
21.3.2011, 08:05
właśnie polecam wizytę u lekarza mam nadzieję, że pomoże

Autor:malwina
21.3.2011, 11:27
zapisałam się na wizytę do lekarza na przyszły tydzień

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

rytm-serca_ciekawostki

Ciekawostki

Arytmia serca
Arytmia serca wskazuje na nieprawidłowości w jego tętnie. Podczas tej dysfunkcji, serce jest zdolne bić zbyt szybko, zbyt wolno, bądź z przerwami i nieregularnie. Zbyt szybkie bicie serca nosi miano tachykardii, zbyt wolne zaś, bradykardii.

Czy wiesz, że...

Zawał serca
Przerwanie przepływu krwi może być skutkiem długotrwałego, o silnym natężeniu, kurczu naczynia, który powstaje na skutek poddawania naszego organizmu działaniu dużego stresu. Innym powodem takiego stanu rzeczy może być także zator w wyniku naniesienia tzw. materiału zatorowego z nurtem krwi (np. grudki komórek tłuszczowych) lub powstanie skrzepu na podłożu rozwijających się zmian chorobowych świadczących o miażdżycy.

Polecamy

Kołatanie serca
kołatanie serca może oznaczać jego szybkie, bądź wolne bicie, nieregularne tętno i różne inne zaburzenia jego rytmu. Niekiedy możesz odczuwać jedynie świadomość jego bicia w klatce piersiowej, gardle czy szyi.

W czasach międzywojennych ubieg ego wieku rozpoczęto badania nad szczególną substancją czynną o nazwie metamizol, która jest znana i stosowana aż do obecnych czasów. Dzięki swojej szybkości dzia ania oraz wyjątkowej skuteczności w uśmierzaniu bólu i gorączki zyska uznanie większości Polaków i ludzi na ca ym świecie. Dość powiedzieć, że jego sprzedaż rocznie sięga, aż 75 milionów tabletek. Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku pod nazwą Novalgin. Pyralgina, która zawiera metamizol to skuteczny lek przeciwgorączkowy stosowany w wielu krajach.